Aš neesu tik renginio vedėjas, aš esu ir režisierius, ir koordinatorius. Organizuojant ir vedant renginį yra keletas svarbių pareigų, kurias dažniausiai atlieku įmonių šventėse – tai idėjų generatoriaus, scenaristo, režisieriaus, koordinatoriaus ir vedėjo pareigos.
Labai dažnai tenka spręsti neįprastus užsakovo įgeidžius. Pavyzdžiui, susitikimo metu susitikime su įmonės vadovu, jis sako – „mes norime švęsti įmonės gimtadienį, bet mūsų kolektyvas išvien vyriškas. Vyrai mėgstantys pasivaišinti, tačiau norėčiau, kad jie sulauktų vidurnakčio ir sudainuoti ilgiausių metų. Šokių taip pat nebus, nes vyrai be moterų nešoka. Prašom sugalvoti mintį – idėją – kaip tai padaryt. Tai iššūkis, bet viskas įmanoma. Pagal šventės dalyvių poreikius pasirenkamos pramogos, akcentai, improvizuotos kurios nors sporto šakos varžybos, muzikiniai atlikimai ir pan.
Žinant scenarijų, auditorijos dydį reikia atkreipti dėmesį ar nereikia papildomos pagalbos. Valdant didelę auditoriją labai dažnai prireikia ir asistento / -ų pagalbos.
Pavyzdžiui , kol vedėjas kalba arba pristato žaidimą, jam nėra kada perspėti DJ‘aus paleisti muziką. Tada į pagalbą skuba asistentas.
Koordinavimas tai yra labai sudėtingas ir didelis darbas. Koordinatoriaus tikslas, kad svečias nematytų sunkiosios šventės „virtuvės“ pusės – kad viskas vyktų sklandžiai, kad svečių mintyse išliktų tik geri atsiminimai ir geros emocijos. O kad tai galima būtų pasiekti – reikalingas nematomas juodas švenčių organizavimo darbas, Kuriams atlikti reikia patirties, reikia daug metų padirbėti, turėti ir teorinių žinių, polėkio ir svarbiausia pasišventimo darbui.
Kas įeina į jūsų šventės vedimo paslaugą?